Για γνωστή προεκλογική τακτική κάνει λόγο το ΚΚΕ

Ως «μέτρα-άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής» χαρακτήρισε το ΚΚΕ τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης στο Ζάππειο. «Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για τον λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περισσός.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για τέσσερα χρόνια τον λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, αφού δέσμευσε ώς το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική “σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1”» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον Περισσό, «τα μέτρα αυτά χρησιμεύουν ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διατήρηση των υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων, για την προκλητική στήριξη του κεφαλαίου». Επισημαίνοντας πως «κι αυτά όμως ακόμη τα μέτρα δεν θα παίρνονταν, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες και η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έκθετη»

Σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Περισσός επισημαίνει ότι το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους στην περιοχή εδώ και καιρό. «Ανέδειξε το γεγονός πως οι πανηγυρισμοί των αστικών κομμάτων, γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, κρύβουν από τους λαούς τη μεγάλη ‘‘εικόνα’’ της έντασης και όξυνσης των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων και ενεργειακών μεγαθηρίων, που συγκρούονται κι οδηγούν σε επεμβάσεις και πολέμους με ‘‘μήλον της έριδος’’ την ενέργεια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει, «τα γεγονότα αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνος είναι ο μύθος που καλλιεργούν παράγοντες στην Ελλάδα και την Κύπρο, πως δήθεν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., οι ‘‘τριμερείς συμμαχίες’’ στην περιοχή, θα βάλουν φρένο στην τουρκική επιθετικότητα. Ποτέ δεν έχει γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα ‘‘ανατολίτικο παζάρι’’ με θύματα τους λαούς».

Εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση στο κυβερνητικό κόμμα, το ΚΚΕ υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έκθετη, γιατί διαρκώς εφησυχάζει τον λαό, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για ξένα προς τον λαό συμφέροντα, και παρουσιάζει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, που ‘‘μαγειρεύτηκε’’ για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, ως συνταγή για το Αιγαίο και την Κύπρο. Όμως η λύση και η διέξοδος για τον λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αστικές τάξεις, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους».

Σχετικά Νέα