

Στη Τζια θα παραμείνουν για τις επόμενες 15 ημέρες οι 193 πρόσφυγες και μετανάστες του πλοίου που προσάραξε στο νησί.
Αυτή τη στιγμή όλοι τους φιλοξενούνται σε παλιό ξενοδοχείο και η δήμαρχος του νησιού Ειρήνη Βελισσαροπούλου ζητεί την απομάκρυνσή τους απο το νησί καθώς ο χώρος όπου διαμένουν είναι ακατάλληλος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ξεκαθάρισε οτι οι μετανάστες θα παραμείνουν στο νησί για το επόμενο 15ήμερο, λόγω κορονοϊού. Σημείωσε οτι εστάλη ιατρικό κλιμάκιο που εξέτασε τους μετανάστες και δεν διαπιστώθηκαν συμπτώματα του ιού.
Ο υπουργός ζήτησε απο τη δήμαρχο να υποδείξει ξενοδοχεία που θα μπορούσαν να επιταχθούν για τη φιλοξενία τους ή χώρο όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί προσωρινή δομή φιλοξενίας. Ξεκαθάρισε επίσης οτι οι δαπάνες σίτισης των μεταναστών θα καλυφθούν απο το κράτος.
Απο την πλευρά της η κα Βελισσαροπούλου αντετεινε οτι δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία για να επιταχθούν και οι ιδιοκτήτες των μικρών που υπάρχουν, λείπουν απο το νησί. Επιπλέον, εξέφρασε τον προβημαισμό της για την μετακίνηση αρκετών μεταναστών στο κέντρο υγείας του νησιού και την πιθανότητα μετάδοσης του ιού, αν κάποιος έχει προσβληθεί.
Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κέας, όπου και προσάραξε στον λιμενοβραχίονα.
Οι κάτοικοι του νησιού και ο δήμος υποδέχθηκαν τους μετανάστες δίνοντας τους τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.
Σχετικά Νέα
Ώρα “μηδέν” στο ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα
Ώρα “μηδέν” για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στη χώρα μας με τη συζήτηση της.
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της United Airlines στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Επιβάτης υπέστη ανακοπή
Αναγκαστική προσγείωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποίησε την Παρασκευή το μεσημέρι (11/4) αεροσκάφος της United.
Θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική: Προφυλακιστέος ο 26χρονος που τσακωνόνταν με τον 33χρονο (θύμα) στη μέση του δρόμου
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πολυγύρου ο 26χρονος, ο οποίος.
Συνελήφθησαν 3 καταζητούμενοι για σοβαρά αδικήματα σε Κακαβιά και Άρτα
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς δύο Αλβανοί καταζητούμενοι με εντάλματα.