ΓΕΣ: Άριστη η συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ

Η εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ -μέσα από την αμοιβαία συμμετοχή σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις αλλά και ασκήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται από τις δύο πλευρές στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων- στο πλαίσιο της περαιτέρω ενδυνάμωσης της Στρατηγικής συνεργασίας, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, με τον διοικητή των Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAREUR), αντιστράτηγο Christopher Cavoli, στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, κατά τη συνάντηση “διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός της εντατικοποίησης της συνεργασίας, τόσο στο εγγύς όσο και στο απώτερο μέλλον”.

Κατά την επίσημη επίσκεψη του στην έδρα του Στρατηγείου στο Βισπάντεν, ο αρχηγός ΓΕΣ ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο του Στρατηγείου, όπως και για τις συνέργειες με τον ελληνικό στρατό.

Όπως ανακοινώθηκε, “η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα