Γερουσία: Την Πέμπτη προς ψήφιση το πακέτο των 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τσακ Σούμερ, ανακοίνωσε ότι η Γερουσία πιθανότατα θα εγκρίνει την Πέμπτη, το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία.

Τα κεφάλαια περιλαμβάνουν ένα μείγμα στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας και το νομοσχέδιο αναμενόταν να ψηφιστεί από τη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα, αφού ψηφίστηκε από τη Βουλή με δικομματική υποστήριξη.

Αλλά ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ μπλόκαρε το νομοσχέδιο προκαλώντας την αντίδραση του Σούμερ, επειδή ήταν ο μόνος νομοθέτης που αντιτάχθηκε στην ψήφιση του πακέτου βοήθειας.

«Αυτό θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει και να έχει ξαναγίνει», είπε ο Σούμερ σύμφωνα με τον Guardian.

«Αλλά είναι αποκρουστικό το γεγονός ότι ένα μέλος της άλλης πλευράς, ο κατώτερος γερουσιαστής από το Κεντάκι, επέλεξε να κάνει μια παράσταση και να εμποδίσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν μπορούσε να σταματήσει το πέρασμά της. Το να καθυστερήσει ο γερουσιαστής Πολ για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας για καθαρά πολιτικά κίνητρα σημαίνει απλώς ενίσχυση του χεριού του Πούτιν» ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα