Γερουλάνος: Πρώτα θα κυριαρχήσουμε πολιτικά επί του ΣΥΡΙΖΑ και μετά επί της ΝΔ

Σε συνέντευξή του στo BHMA ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος μιλάει για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει αλλά και για το όνομα και τα σύμβολα του ΠαΣοΚ.

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφερόμενος την παρουσία σας στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει λέει χαρακτηριστικά:

Όπως λέει ο Cohen, First we take Manhattan, then we take Berlin. Πρώτα θα κυριαρχήσουμε πολιτικά επί του ΣΥΡΙΖΑ με μια σύγχρονη και προοδευτική πρόταση αντιπολίτευσης και μετά επί της Ν.Δ. με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Η υποψηφιότητα μου θέτει ως προτεραιότητα την αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Βλέπετε εσείς κάποιο κόμμα που είναι διατεθειμένο να αποποιηθεί εξουσία; Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέρασε ένα νομοσχέδιο, που με θράσος ονόμασε επιτελικό κράτος, που συγκεντρώνει όλη την εξουσία από τα υπουργεία στο Μαξίμου. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί καν να αποσυγκεντρώσει την εξουσία στο ίδιο του το κόμμα. Λειτούργησε πατερναλιστικά απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση, προσπάθησε να καπελώσει επιμελητήρια, συνεταιρισμούς και πανεπιστήμια».

Όσο για το ΠΑΣΟΚ αναφέρει σχετικά: Ένα κόμμα αλλάζει σύμβολα ως επιστέγασμα μιας ουσιαστικής πολιτικής διαδικασίας, που ξεκινάει από κοινωνικό διάλογο για να μεταφράσει τις αρχές και τις αξίες του σε θέσεις και προτάσεις που απευθύνονται στα σημερινά προβλήματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα