Γερουλάνος: Η κυβέρνηση αρνείται να καταλάβει ότι οι γυναικοκτονίες αποτελούν ειδικό είδος εγκλήματος (Βίντεο)

Για την τραγική νέα γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ Αγίων Αναργύρων, την τραγωδία των Τεμπών, την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις ευρωεκλογές, μίλησε σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και  Τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος,  Παύλος Γερουλάνος.

Ειδικότερα, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος» στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΡΤ και την δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου, o κ. Γερουλάνος, με αφορμή την τραγική δολοφονία άλλης μας γυναίκας έξω από αστυνομικό τμήμα, τόνισε πως η κυβέρνηση αρνείται να καταλάβει ότι οι γυναικοκτονίες αποτελούν ειδικό είδος εγκλήματος που προέρχεται από μια αρρωστημένη κουλτούρα για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Όπως επεσήμανε τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν φτάνουν, καθώς τα όποια εργαλεία θα πρέπει να συνοδεύονται με την παιδεία, την εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, τόνισε πως προτεραιότητα και της κοινωνίας πλέον είναι να χυθεί άπλετο φως, επισημαίνοντας πως το μόνο που βλέπουν οι πολίτες από την πλευρά της κυβέρνησης είναι μια προσπάθεια να συγκαλυφθεί η αλήθεια. Όπως είπε ο κ. Γερουλάνος πρέπει να βρεθούν όλοι οι υπεύθυνοι και οι λόγοι που έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να μην είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζήσουμε άλλη τέτοια τραγωδία.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας πως βρίσκεται σε πολύ ευάλωτα πόδια, σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση., κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται και από διεθνείς οργανισμούς, αλλά και από εγχώριους φορείς. ”Όταν έχεις ρηχή αγορά, όπως έμεινε η ελληνική μετά την κρίση και έρχονται 40 δισ. από την ΕΕ, πρώτη μέριμνα θα  πρέπει να είναι η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης ώστε να έχεις ανταγωνισμό. Η κυβέρνηση έκανε το ακριβώς αντίθετο, άφησε στο παιχνίδι μόνο τους λίγους και ισχυρούς” πρόσθεσε.

Δείτε το Βίντεο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα