Γέροντας Εφραίμ: «Ο Κάρολος επικοινώνησε μαζί μου, πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τον καρκίνο»

Στην επικοινωνία που είχε με τον βασιλιά Κάρολο, όταν αυτός διαγνώστηκε με καρκίνο, προκαλώντας σοκ στους Βρετανούς, αναφέρθηκε ο γέροντας Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

«Επικοινώνησε μαζί μου μετά τον καρκίνο, πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει» δήλωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι ο Κάρολος έχει επισκεφθεί το Βατοπέδι οκτώ φορές και από τότε έχουν κρατήσει επαφές.

Μιλώντας στον Αντ1 ο γέροντας Εφραίμ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Κάρολος έχει μέσα του μια πνευματική καλλιέργεια, ξέρει από την πνευματική ζωή».

Η πρώτη φορά που ταξίδεψε στην Ελλάδα επισήμως ο βασιλιάς ήταν στις 22 Νοεμβρίου 1998, 14 μήνες μετά τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνας. Ο τότε διάδοχος του βρετανικού θρόνου ήταν επίσημος προσκεκλημένος του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Τότε επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπεδίου, όπου συναντήθηκε με τον Ηγούμενο Εφραίμ. Από τότε οι επισκέψεις του στον Άθω πύκνωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την άνοιξη του 2003 ως τον Μάιο του 2004 επισκέφθηκε το Άγιο Όρος τρεις φορές. Πάντοτε συνοδευόμενος από δύο συνήθως σωματοφύλακες και αρνούμενος ευγενικά την παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων.

Παράλληλα υπάρχει πάντα η εντολή να μένει μυστική η ταυτότητα του υψηλού επισκέπτη στο Άγιο Όρος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα