

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προειδοποίησε σήμερα ότι η Γερμανία η οποία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ θανάτων λόγω του κορωνοϊού, είναι «ακόμη πολύ μακριά» από την επιστροφή «στην κανονικότητα», παρά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της covid-19.
«Τα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων μας δείχνουν ότι είμαστε ακόμη μακριά από την κανονικότητα (…) Δεν μπορώ να δω πώς αυτή η κατάσταση μπορεί να επιστρέψει» στην περίοδο πριν την επιβολή των περιορισμών, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Σπαν.
Σημειώνοντας ότι «περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι» έχουν εμβολιαστεί στη Γερμανία από το Σάββατο, ο Γερμανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς.
Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά την έγκριση του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της covid-19 από τη Βρετανία, ο Σπαν επεσήμανε ότι αναμένει μια «ενδελεχή και γρήγορη εξέταση της αίτησης (…) από τις ευρωπαϊκές αρχές».
Σχετικά Νέα
Ανάπτυξη – έκπληξη στη Βρετανία: Στο +0,7% το α΄ τρίμηνο
Με ρυθμό 0,7% αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία το α’ τρίμηνο του 2025, όπως έγινε.
Ρούτε: Η μπάλα στα πόδια της Μόσχας για διαπραγματεύσεις με Κίεβο
Εναπόκειται στη Ρωσία να κάνει «τα επόμενα βήματα» στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, εκτίμησε.
Δυτική Όχθη: Πέθανε η Ισραηλινή έγκυος που είχε τραυματιστεί από πυρά εντός του οχήματός της – Διασώθηκε το έμβρυό της
Η έγκυος Ισραηλινή που είχε τραυματισθεί χθες, Τετάρτη, το βράδυ από πυρά εναντίον του αυτοκινήτου της.
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να απελάσει στη Ρωσία μια ερευνήτρια του Χάρβαρντ
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να απελάσει στη χώρα καταγωγής της.