

«Σαφείς απαντήσεις» από την Κίνα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, αναμένει η Γερμανία και κάνει λόγο για «απόδοση ευθυνών», κυρίως σε ο,τι αφορά τις πληροφορίες για την πανδημία.
«Βλέπουμε ότι οι αριθμοί στην Ουχάν διορθώνονται και πάλι. Αυτό είναι ασφαλώς ανησυχητικό. Υπάρχουν ερωτήματα τα οποία κάποτε πρέπει να απαντηθούν», δήλωσε την Παρασκευή (17/04) στην BILD ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας και τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει κανείς από πού προήλθε ο ιός και με ποιον τρόπο». Πρόκειται για ερωτήσεις οι οποίες πρέπει να απαντηθούν, τόνισε ο Γερμανός υπουργός.
Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η Κίνα, όπως υποστηρίζει και δημοσίως, θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο. Τις επόμενες εβδομάδες η κινεζική ηγεσία θα έχει πολλές ευκαιρίες να δείξει με πόση διαφάνεια θέλει να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό». Χαρακτήρισε μάλιστα «αδιανόητο» το γεγονός ότι οι κινεζικές αρχές επέτρεψαν ήδη την επαναλειτουργία της αγοράς στην Ουχάν και τόνισε ότι σε μια πανδημία πρέπει όλοι να συνεισφέρουν, «ακόμη και αν χρειαστεί να αλλάξουν κάποιες συνήθειες της κουλτούρας τους». Συμπεριφερόμαστε πλέον διαφορετικά, κρατάμε αποστάσεις, δεν δίνουμε πλέον το χέρι, κυκλοφορούμε με μάσκες, επισήμανε ο κ. Μάας.
Αντίστοιχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια φάση κατά την οποία η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι πολύ στενά συνδεδεμένη, πολύ διαφανής, πολύ ανοιχτή και να συνεργάζεται εντατικά». Ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε όμως ακόμη και ότι πρέπει κανείς να διδαχθεί από την πανδημία, κυρίως σε ό,τι αφορά τον περιορισμό, τις μεθόδους αντιμετώπισης και την καταπολέμηση του ιού, «αλλά με τον ίδιο τρόπο πρέπει να μάθουμε και από το πώς τα κράτη ενημέρωσαν το ένα το άλλο για τις εξελίξεις, ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση – τώρα το θέμα είναι να συνεργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, αλλά θα έρθει και η φάση της εξαγωγής συμπερασμάτων και της απόδοσης ευθυνών».
Σχετικά Νέα
Γιοχάνεσμπουργκ: 289 εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
Η νοτιοαφρικανική εταιρία Sibanye Stillwater ανακοίνωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη διάσωση 289 εργατών.
Γερμανία: Ο Μερτς ζήτησε από τον Σι Τζινπίνγκ να στηρίξει την προσπάθεια για εκεχειρία στην Ουκρανία
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ζήτησε από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την.
Κλιματική αλλαγή: Η βόρεια Ευρώπη πλήττεται από πρωτοφανή ξηρασία – Kαθυστερεί η σπορά στους αγρούς
Πρωτοφανής εδώ και δεκαετίες ξηρασία πλήττει τις τελευταίες εβδομάδες περιοχές της βόρειας Ευρώπης, από.
Τραμπ: Ολοκληρώθηκε σημαντική ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή (23/5) ότι ολοκληρώθηκε μια σημαντική.