

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν φαίνεται πως βολιδοσκόπησε τις τελευταίες εβδομάδες κορυφαία στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) να είναι αυτός υποψήφιος καγκελάριος.
Όπως αναφέρουν σημερινά συγκλίνοντα δημοσιεύματα του περιοδικού “Spiegel” και της εφημερίδας “Bild”, ο Σπαν είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με πολιτικούς, οι οποίοι έχουν επιρροή εντός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, για την πιθανότητα να είναι ο ίδιος υποψήφιος καγκελάριος.
Στην κούρσα για την προεδρία του CDU, ο Σπαν ανήκει στην ομάδα περί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και εν δυνάμει υποψήφιος καγκελάριος.
Ωστόσο, σύμφωνα με το “Spiegel”, ο Σπαν λέγεται ότι προσπάθησε να τον πείσει να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του προς όφελός του. Όχι μόνο νεαροί βουλευτές, αλλά και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Φόλκερ Μπουφιέ είχαν αυτήν την ιδέα, ωστόσο ο Λάσετ αρνήθηκε.
Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας είπε, σύμφωνα με το «Spiegel», ότι ο Σπαν ανταλλάσσει συνεχώς απόψεις με μέλη του κόμματος. «Φυσικά, οι συζητήσεις αφορούν και στις διαθέσεις που υπάρχουν πριν από το συνέδριο του κόμματος, στην υποστήριξη της ομάδας περί τον Άρμιν Λάσετ και την καλύτερη σύνθεση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για το έτος των εκλογών». Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα “Bild”, ο ίδιος εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε αν ο Σπαν έχει διερευνήσει και τις πιθανότητες υποψηφιότητάς του για την καγκελαρία, απάντησε: «Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια».
Η απερχόμενη ηγέτης του CDU Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ θεωρεί πάντως ότι το θέμα του υποψηφίου της για την καγκελαρία είναι εντελώς ανοιχτό. «Όλα είναι δυνατά. Παραμένει έξυπνο να εξετάσουμε προσεκτικά την κατάσταση την άνοιξη», είπε σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Saarbruecker Zeitung» (έκδοση Σάββατου).
Σχετικά Νέα
Νετανιάχου: «Ο στρατός του Ισραήλ θα μπει με όλη του την ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ημέρες»
Μετά την επιστροφή του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ένταν Αλεξάντερ στο Ισραήλ, έπειτα από 19 μήνες.
Ταϊλάνδη: Τέλος στις έρευνες στο σημείο που κατάρρευσε ουρανοξύστης από το σεισμό
Η Ταϊλάνδη κήρυξε το τέλος της επιχείρησης έρευνας στο σημείο της Μπανγκόκ όπου κατέρρευσε.
ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Απρίλιο
Οριακά βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν έδειξε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, μετριάζοντας.
Υψηλόβαθμος Σουηδός διπλωμάτης συνελήφθη για κατασκοπεία στη χώρα του σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση
Η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας (Säpo) συνέλαβε έναν Σουηδό υψηλόβαθμο διπλωμάτη ως ύποπτο για κατασκοπεία,.