

Τριανταδυάχρονος από το Ιράν συνελήφθη στην πόλη Κάστροπ-Ράουξελ της δυτικής Γερμανίας, με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με χρήση επικίνδυνων χημικών.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η εισαγγελία του Ντίσελντορφ και οι αστυνομικές διευθύνσεις του Ρεκλινγκχάουζεν και του Μύνστερ, αναφέρεται ότι ο 32χρονος κρίθηκε ύποπτος για προετοιμασία επίθεσης με ισλαμιστικά κίνητρα. Φέρεται να προσπαθούσε να αποκτήσει κυανίδιο και ρικίνη που θα χρησιμοποιούσε στην τρομοκρατική επίθεση.
Το βράδυ του Σαββάτου διενεργήθηκε έρευνα στο κατάλυμα του Ιρανού στο Κάστροπ-Ράουξελ, μια πόλη περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντόρτμουντ και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Έσσεν, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες με προστατευτικές στολές ερεύνησαν το κατάλυμα, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Ο 32χρονος συνελήφθη και τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε ακόμη μία προσαγωγή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, οι γερμανικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί πριν από λίγες ημέρες από ξένη υπηρεσία πληροφοριών για τον κίνδυνο επίθεσης με χημικές ουσίες.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP
Σχετικά Νέα
Ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για το πρόβλημα του μεταναστευτικού που η ίδια προκάλεσε
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Η πολυετής κρίση του μεταναστευτικού στα νότια σύνορα της Ευρώπης σήμερα.
Κλ. Σέινμπαουμ: Παράδειγμα για τον κόσμο ολόκληρο ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.
Σέινμπαουμ: «Παράδειγμα για τη Λατινική Αμερική και για τον κόσμο ολόκληρο» ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.