

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, εκτιμώντας ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν είναι πλέον κατάλληλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά τη δημοσιονομική κρίση που προκάλεσε η «τρύπα» των 60 δισεκατομμυρίων που προέκυψε με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου περί αντισυνταγματικότητας της χρήσης από το Ταμείο του Κλίματος κονδυλίων που προορίζονταν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει το ζήτημα της ψήφου εμπιστοσύνης, όχι όμως στο Κοινοβούλιο, αλλά στον γερμανικό λαό», δήλωσε ο κ. Ζέντερ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ούτε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ούτε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) είναι σε θέση να λύσουν τα προβλήματα της Γερμανίας.
Αναφερόμενος σε πιθανά μελλοντικά κυβερνητικά σχήματα, ο Βαυαρός πρωθυπουργός απέκλεισε τη συνεργασία Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με τους Πράσινους. «Αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο μόνο για εύκολες εποχές, όχι για περιόδους με μεγάλα προβλήματα», εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι ούτε οι Φιλελεύθεροι (FDP) αποτελούν πλέον μακροπρόθεσμα σταθερό κυβερνητικό εταίρο.
Ο Μάρκους Ζέντερ απέρριψε επίσης ξεκάθαρα το ενδεχόμενο κατάργησης ή μεταρρύθμισης του «φρένου χρέους». Η αντιπολίτευση είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει τη Γερμανία, σημείωσε, αλλά διευκρίνισε ότι «η βοήθεια δεν έγκειται στην κατάργηση του φρένου χρέους ή στην αποδυνάμωσή του». «Αυτό το απορρίπτουμε. Σε αυτό συμφωνούν οι ηγέτες του CDU και του CSU. Θα ήταν ο λάθος τρόπος να το κάνουμε τώρα», πρόσθεσε και κάλεσε τον καγκελάριο Σολτς να καταστήσει σαφές ότι δεν προγραμματίζει κάτι τέτοιο.
Σχετικά Νέα
ΕΕ: “Κλείδωσε” το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με το βλέμμα στο ραντεβού της Κωνσταντινούπολης
Κατέληξαν σε συμφωνία οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά.
FT: Σχέδια ΕΕ για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να εφαρμόσει πολύ υψηλότερους δασμούς στις εισαγωγές από την Ουκρανία,.
«Πρόκληση» για την φον ντερ Λάιεν: Σήμερα το δικαστήριο της Ε.Ε αποφασίζει για τα μυστικά SMS με τον Μπουρλά για τα εμβόλια της Pfizer
Η κληρονομιά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αντιμετωπίσει.
Ισραήλ: Ο στρατός εξέδωσε προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη, τα.