

Ο oμοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν χαρακτήρισε σήμερα Δευτέρα «καλό νέο» το γεγονός ότι η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) τάσσεται πλέον υπέρ των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό σε όλα τα παιδιά ηλικίας από δώδεκα ετών και άνω.
«Οι γονείς και οι νέοι έχουν πλέον σαφή σύσταση να αποφασίσουν να εμβολιαστούν. Τα στοιχεία μιλούν υπέρ του εμβολιασμού. Υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αν κάποιος επιθυμεί, ο εμβολιασμός θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.
Η ανεξάρτητη Επιτροπή για τους εμβολιασμούς ανακοίνωσε συγκεκριμένα: «Eξ όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν του κινδύνου πολύ σπάνιων παρενεργειών του εμβολίου».
Το επίσημο κείμενο της σύστασης δεν είναι ακόμα διαθέσιμο, εξακολουθεί όμως να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών κατά τη διαδικασία συναπόφασης με τα ομοσπονδιακά κρατίδια και τις ομάδων των ειδικών. H Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) έχει προτείνει μέχρι τώρα εμβολιασμούς για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών μόνον αν υπάρχει υψηλός κίνδυνος σοβαρής νόσησης, για παράδειγμα λόγω ασθενειών όπως ο διαβήτης.
Σχετικά Νέα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.