

Η απερχόμενη γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλώσε “πολύ ανήσυχη” για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των νοσηλειών στη χώρα της και προειδοποίησε κατά της ανευθυνότητας σε σχέση με την πανδημία.
“Θα πρέπει να είναι μια κοινή ανησυχία όλων μας”, δήλωσε η Μέρκελ στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Η Γερμανία δεν έχει καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για καμία ομάδα πολιτών, μια θέση την οποία η καγκελάριος εξακολουθεί να στηρίζει.
“Το γεγονός όμως ότι, για παράδειγμα 2 ή 3 εκατομμύρια Γερμανοί άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι με θλίβει έντονα γιατί αυτό θα μπορούσε να κάνει διαφορά για τους ίδιους αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας”, δήλωσε.
Ερωτηθείσα να σχολιάσει τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στη διάρκεια της πανδημίας η Μέρκελ απάντησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι θεωρεί ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την υγεία όσων περισσότερων ανθρώπων γίνεται και να αποτρέπει τον κορεσμό των νοσοκομείων.
“Φυσικά, υπάρχει μεγάλο περιθώριο επιχειρηματολογίας για το ένα ή το άλλο μέτρο”, πρόσθεσε.
Αναφορικά με την κριτική ότι μην έχοντας η ίδια παιδιά δεν μπορεί να κατανοήσει τις συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά, η Μέρκελ απάντησε: “Ήταν ιδιαιτέρως σκληρό για τα παιδιά και τα νεαρά άτομα, είχα συναίθηση αυτού σε όλη την διάρκεια. Απαιτήσαμε πολλά από αυτά”.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά το αίτημα για εκεχειρία
Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια της νύχτας που.
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.
Αίγυπτος: Ενθαρρυντικό βήμα για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις η απελευθέρωση από τη Χαμάς του Ίνταν Αλεξάντερ
Το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε την «ανάγκη επίτευξης συνολικής ειρήνης στην περιοχή και την.