

Σχεδόν τρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 αναμένεται να λήξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας, καθώς η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση επειδή μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εμβολιάζονται.
Στην περίπτωση που είχε εγκριθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τη γερμανική Βουλή το νομοσχέδιο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό, τότε το πλεόνασμα των εμβολίων δεν θα έμενε ανεκμετάλλευτο μιας και η ζήτηση θα ήταν αυξημένη, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.
Ύστερα από μια έλλειψη δόσεων στην αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού (στις αρχές του 2021), η Γερμανία ενίσχυσε τον εφοδιασμό της για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, ο μειωμένος ρυθμός χορήγησης εμβολίων σημαίνει ότι η Γερμανία έχει περισσότερα εμβόλια από όσα χρειάζεται ή μπορεί να δωρίσει.
Περίπου το 76% του πληθυσμού στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που είναι μικρότερο σε σύγκριση με το 80% των χωρών της δυτικής Ευρώπης – μεταξύ αυτών η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.
Το γερμανικό υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το πιθανό κόστος των ληγμένων δόσεων, επικαλούμενο τους όρους εμπιστευτικότητας των συμβολαίων.
Την προηγούμενη εβδομάδα η BioNTech ανέφερε ότι το εμβόλιό της έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κάτι που σημαίνει ότι οι περίπου 7 εκατομμύρια δόσεις με ημερομηνία λήξης γύρω στα τέλη Ιουνίου ενδέχεται να είναι αξιοποιήσιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για εμβόλια κατά της Covid-19 σε χώρες π.χ. της Αφρικής, η Γερμανία δεν μπορεί να δωρίσει το πλεόνασμά της εξαιτίας των προβλημάτων που αφορούν στην αποθήκευση και τη μεταφορά των εμβολίων mRNA.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.