Γερμανία: Οι «πολίτες του Ράιχ» διέθεταν και δορυφορικά τηλέφωνα για το πραξικόπημα

Νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την ακροδεξιά οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» στη Γερμανία, η οποία σχεδίαζε πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Γενικό Εισαγγελέα της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ, η οργάνωση που ετοίμαζε το πραξικόπημα είναι ένα κράμα υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας, αλλά και ακροδεξιών οπαδών του κινήματος Qanon, γνωστού από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Όπως αναφέρει το Spiegel, η οργάνωση είχε αυστηρούς κανόνες και στρατιωτική πειθαρχία.

Μάλιστα, είχαν αγοράσει δορυφορικά τηλέφωνα Iridium, ώστε να έχουν «backup» σε περίπτωση κατάρρευσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, όταν θα επιχειρούσαν το πραξικόπημα.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 25 άτομα σε 11 κρατίδια, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει άλλα 50.

Ο ρόλος της πρώην βουλευτού του ακροδεξιού AfD ήταν πολύ σημαντικός, καθώς θα μπορούσε να έχει δώσει πληροφορίες για το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου και την πρόσβαση σε αυτό, ώστε η οργάνωση να ξέρει πού να πάει, όταν θα εισέβαλλε στο κτίριο.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, με τη συνδρομή πρώην αλεξιπτωτιστή, σχεδίασαν μέσα στο καλοκαίρι τους τρόπους πρόσβασβης στην Μπούντεσταγκ. Η ίδια έχει νόμιμα 2 πιστόλια, αφού είναι αθλήτρια σκοποβολής.

Ο ένοπλος βραχίονας είχε στόχο να μετατραπεί σε σκιώδη «στρατό», σε περίπτωση ανατροπής του πολιτεύματος, και σε αυτόν φέρονται να μετείχαν ενεργά απόστρατοι, αλλά και ένας εν ενεργεία στρατιωτικός στην Μπούντεσβερ, ένας Επιτελάρχης 58 ετών, από τη Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας σημείωσε πως ο 58χρονος ανήκει στο «βοηθητικό προσωπικό» των γερμανικών ειδικών δυνάμεων και είχε τη συνήθη μόνο πρόσβαση σε πυρομαχικά και λοιπό στρατιωτικό υλικό, όπως κάθε μέλος των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ιδεολογία της οργάνωσης
Οι «πολίτες του Ράιχ» αποτελούν συνονθύλευμα ατόμων και ομάδων από την ακροδεξιά σκηνή, τον νεοναζιστικό χώρο, τους κύκλους θεωριών συνωμοσίας και τους αρνητές της πανδημίας του κοροναϊού. Απορρίπτουν τη νομιμότητα του σύγχρονου γερμανικού κράτους και πιστεύουν στο Ράιχ (1871-1945).

Σύμφωνα με τους ίδιους, το Ράιχ εξακολουθεί να υπάρχει στα προπολεμικά όριά του και κυβερνάται από μια Προσωρινή Κυβέρνηση (KRR) ή εξόριστη κυβέρνηση, το σημερινό γερμανικό κράτος είναι παράνομο και το Σύνταγμα της Βαϊμάρης (1919) παραμένει σε ισχύ. Η γερμανική συνθηκολόγηση απορρίπτεται, όπως και το Σύνταγμα του 1949, στο οποίο τονίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία δεν αποτελεί διάδοχο σχήμα του Ράιχ. «Οι Πολίτες του Ράιχ» πιστεύουν ότι το Ράιχ παραμένει ζωντανό, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κράτος, επειδή του λείπει η οργάνωση και οι κυβερνητικές αρχές.

Ο «Καγκελάριος του Ράιχ»
Ιδρυτής της αρχικής προσωρινής κυβέρνησης του Ράιχ ήταν το 1985 ο Βόλφγκανγκ Γκούντερ Έμπελ, πρώην επιστάτης στον σιδηρόδρομο του Ράιχ στο Δυτικό Βερολίνο. Ο Έμπελ είχε αυτοανακηρυχθεί «Καγκελάριος του Ράιχ», αλλά έπειτα από διαφωνίες με άλλα στελέχη δημιουργήθηκαν πολλές «κυβερνήσεις», ακόμη και στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Από αυτές τυπώνονται νόμισμα και γραμματόσημα, εκδίδονται άδειες οδήγησης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ιδρύονται και «κρατικές υπηρεσίες». Συχνά μέλη της οργάνωσης αρνούνται να πληρώσουν φόρους, ενώ επιβάλλουν «πρόστιμα» και εκδίδουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος υπαλλήλων οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν τα έγγραφά τους και δεν αναγνωρίζουν την εξουσία των δικαστηρίων.

Τον Απρίλιο του 2018, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούσαν ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν αυξηθεί κατά 80% τα προηγούμενα δύο χρόνια, για να φθάσουν συνολικά περίπου τις 20.000. Από αυτούς οι 950 ήταν καταχωρισμένοι ως «ακροδεξιοί». Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών των Πολιτών του Ράιχ βρίσκεται πάνω από τα 50 έτη, είναι κυρίως άνδρες και ζουν στα νότια της Γερμανίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί περιπτώσεις στελεχών της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων τα οποία προσχώρησαν στην οργάνωση. Τον Οκτώβριο του 2016 ένας βαυαρός αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα λόγω των διασυνδέσεών του με τους «Πολίτες του Ράιχ».

Ο πρίγκιπας Ερρίκος 13ος
Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από περίπου 3000 αστυνομικούς αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταπολεμικά κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας στον χώρο της τρομοκρατίας και είχε ως βασικό στόχο την ομάδα γύρω από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο, διάδοχο του Οίκου των Ρόις.

Ο πρίγκιπας βρίσκεται μεταξύ των 25 ατόμων που συνελήφθησαν σήμερα σε έρευνες σε 11 κρατίδια, με την υποψία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, και φαίνεται πως προοριζόταν για καγκελάριος των πραξικοπηματιών.

Η πρώην βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Μπίργκιτ Μάλζακ-Βίνκεμαν, δικαστής στο Βερολίνο, προοριζόταν για «υπουργός Δικαιοσύνης» του Ράιχ και έχει επίσης συλληφθεί.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα Πέτερ Φρανκ, 9 από τους 25 συλληφθέντες έχουν ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες για κατάργηση της ισχύουσας κρατικής ελεύθερης δημοκρατικής τάξης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα