

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) κόμματος συμφώνησαν ομόφωνα σήμερα Τρίτη σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G.
Το έγγραφο της συμφωνίας δεν προβλέπει την εξαίρεση των κινεζικών εταιρειών όπως η Huawei, θέτει όμως υψηλά πρότυπα ασφαλείας για όλους τους παρόχους. Για παράδειγμα θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι αποκλείεται σε ξένες κυβερνήσεις να επηρεάζουν το γρήγορο δίκτυο 5G. Επιπλέον, συνιστάται η χρήση προϊόντων από διάφορους παρόχους.
Η (γερμανική) ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να απαγορεύσει την εγκατάσταση εξαρτημάτων αν αυτό παραβιάζει τα συμφέροντα ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με το έγγραφο στο περιεχόμενο του οποίου συμφώνησαν ομόφωνα τα δύο συντηρητικά κόμματα σήμερα. Έτσι, η έγκριση δεν θα εξαρτάται μόνον από την εκπλήρωση τεχνικών κριτηρίων, κάτι τα οποίο ανταποκρίνεταιστις απαιτήσεις των αντιπάλους της Huawei στην κοινοβουλευτική ομάδα των δύο κομμάτων (CDU/CSU).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
H Autohellas εισαγωγέας της Changan στην Ελλάδα
Ο Όμιλος Autohellas ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη συνεργασίας του με την CHANGAN, έναν από.
Το AfD της Γερμανίας ζητά “να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας”
Το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) ζήτησε κατανόηση για τη θέση της.
Το Ισραήλ κατέστρεψε διοικητήριο της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο της Γάζας
Διοικητήριο της Χαμάς εξουδετέρωσε την Τρίτη (13/05) ο στρατός του Ισραήλ στο πλαίσιο επιχείρησής.
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί απειλούν με μπλόκο στους διορισμούς “εκλεκτών” Τραμπ αν δεχτεί το αεροσκάφος – δώρο του Κατάρ
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαρακτήρισε “καθαρή διαφθορά” τη δωρεά ενός.