

Με καθυστέρηση 30′ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφθασε πριν από λίγο στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue, από όπου αρχίζει το τυπικό μέρος της επίσκεψής του στο Βερολίνο.
Η επίσκεψη, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί από 10 έως 13 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του τυφώνα “Μίλτον” που έπληξε την Φλόριντα, περιορίστηκε χρονικά, καθώς θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες, ενώ δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως “επίσημη”, αλλά ως “επίσκεψη εργασίας”.
Τον κ. Μπάιντεν υποδέχθηκε στην αυλή του Bellevue ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος τον συνόδευσε στο βιβλίο επισκεπτών και κατόπιν στο προαύλιο, στον χώρο απόδοσης στρατιωτικών τιμών. Ακολούθως ο αμερικανός πρόεδρος θα τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας, την υψηλότερη τιμή της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον γερμανό πρόεδρο, ο οποίος θα παραχωρήσει και δεξίωση προς τιμήν του. Οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν επίσης δηλώσεις στα ΜΜΕ, πριν ο Τζο Μπάιντεν αναχωρήσει για την καγκελαρία.
Σχετικά Νέα
Κ. Κάλας: Την Παρασκευή η έγκριση για τη σύσταση δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
ΗΎπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάγια Κάλας.
Βατικανό: Δεκάδες χιλιάδες πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου – Περιμένουν να μάθουν το όνομα του νέου Πάπα
Λευκός καπνός υψώθηκε από την Καπέλα Σιξτίνα και οι καμπάνες της βασιλικής του Αγίου.
Δασμοί: Γατοτροφές, μέλισσες, καμήλες και όπιο στη λίστα της ΕΕ με τα αμερικανικά προϊόντα
Φουά γκρα, γατοτροφές και σκυλοτροφές, ανθρώπινα μαλλιά, βοδινές γλώσσες, χριστουγεννιάτικα έλατα… Η λίστα των.
Πέθανε ο ολυμπιονίκης Τζοσάια Ραϊσουκέ σε ηλικία 30 ετών
“Ο Τζοσάια Ραϊσουκέ, Ολυμπιονίκης του Παρισιού, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα την Πέμπτη, ανακοίνωσε ο.