

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Γερμανία με την κίνηση του Έλον Μασκ να γράψει άρθρο γνώμης στην Welt am Sonntag, στο οποίο τάσσεται υπέρ του ακροδεξιού κόμματος της χώρας, AfD.
Το άρθρο γνώμης του Έλον Μασκ, που έπεσε σαν «βόμβα» στη Γερμανία, προκάλεσε και την παραίτηση της υπεύθυνης του opinion section της Welt am Sonntag, Eva Marie Kogel, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Υπενθυμίζεται πως αυτή η κίνηση του μεγιστάνα, έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, στις 23 Φεβρουαρίου.
Ο Έλον Μασκ θεωρεί πως η άποψή του έχει βαρύτητα για τις γερμανικές πολιτικές εξελίξεις λόγω των επενδύσεων που έχει κάνει στην Γερμανία.
Στο άρθρο που ανήρτησε την περασμένη εβδομάδα στο Χ, υποστήριξε ότι «μόνο η AfD μπορεί να σώσει την Γερμανία».
Ich habe immer gerne das Meinungsressort von WELT und WAMS geleitet. Heute ist in der Welt am Sonntag ein Text von Elon Musk erschienen. Ich habe gestern nach Andruck meine Kündigung eingereicht. https://t.co/Ss1FNGiwAL
— Eva Marie Kogel (@emkogel) December 28, 2024
«Ο ισχυρισμός ότι η AfD είναι εξτρεμιστική δύναμη της άκρας δεξιάς είναι ξεκάθαρα εσφαλμένη, δεδομένου ότι η Άλις Βάιντελ, η ηγέτης του κόμματος, έχει ομόφυλη συμβία από την Σρι Λάνκα! Αυτό εσάς σας θυμίζει Χίτλερ; Ελάτε τώρα!», έγραψε ο Έλον Μασκ.
Λίγη ώρα μετά την δημοσίευση του άρθρου, η αρχισυντάκτρια, Εva Marie Kogel, ανακοίνωσε στο Χ ότι παραιτήθηκε.
«Η δημοκρατία και η δημοσιογραφία ευδοκιμούν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης. Αυτό περιλαμβάνει την αντιμετώπιση πολωτικών απόψεων και την δημοσιογραφική τους διαχείριση», δήλωσαν ο διευθυντής, Jan Philipp Burgard και ο εκδότης Ulf Poschardt της εφημερίδας του ομίλου Axel Springer που αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1 Ιανουαρίου.
Σε αυτές τις δηλώσεις οι δύο άνδρες επικαλέστηκαν τα 340 σχόλια που συγκέντρωσε το άρθρο του Έλον Μασκ.
Only the AfD can save Germany https://t.co/Afu0ea1Fvt
— Elon Musk (@elonmusk) December 20, 2024
«Η διάγνωση του Μασκ είναι ορθή, αλλά η θεραπευτική του προσέγγιση ότι μόνο η AfD μπορεί να σώσει την Γερμανία, είναι θανάσιμα εσφαλμένη», απάντησε κάτω από το άρθρο ο Jan Philipp Burgard.
Σχετικά Νέα
Οι επικεφαλής της ΕΕ στην κηδεία του Πάπα
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για την αποδημία του.
«Αστακός» το Βατικανό για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου..
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.