Γερμανία: «Καρφιά» του Ζέντερ κατά του Λάσετ

Στον μη δημοφιλή Αρμιν Λάσετ αποδίδει ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ την ήττα της Ένωσης CDU/CSU, στις ομοσπονδιακές εκλογές. «Είναι προφανές: Τελικά, οι Γερμανοί ήθελαν έναν διαφορετικό υποψήφιο για καγκελάριο από αυτόν που υποστήριξαν το CDU και το CSU», δήλωσε ο Ζέντερ μιλώντας στην εθνική συνέλευση της Νεολαίας της Ένωσης στο Ντέγκεντορφ.

Σύμφωνα με τον ηγέτη του CSU, έπαιξε επίσης ρόλο στην ήττα το γεγονός οτι «δεν ήμασταν απόλυτα σίγουροι από την αρχή για το ποια στρατηγική έπρεπε να ακολουθήσουμε ουσιαστικά ως προς το περιεχόμενο»

Ως παράδειγμα, ο Ζέντερ ανέφερε το αίτημα για φοροαπαλλαγή για τη μεσαία τάξη. «Το να επισημαίνεις μόνο ότι τίποτα δεν θα αλλάξει δεν είναι κίνητρο», πρόσθεσε .

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός κάλεσε μαλιστα το CDU,να σταματήσει να συζητά με το FDP και τους Πράσινους για να παραμείνει στην κυβέρνηση. «Είναι η σειρά του “Φωτεινού Σηματοδότη» να σχηματίσει κυβέρνηση, είπε ο ηγέτης του CSU, αναφερόμενος στην πιθανή κυβερνητική συμμαχία SPD Πράσινων και FDP.

Ο Ζέντερ χαρακτήρισε την εκλογική ήττα ,σημείο καμπής για το CDU και το CSU. “Η Ένωση έχει χάσει παντού, σε μεγάλο βαθμό (…) Είμαστε μόνο το τέταρτο κόμμα μεταξύ των νέων ψηφοφόρων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα