

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ πρόκειται, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, να προταθεί για την θέση της προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η Ρωσία ωστόσο απορρίπτει την υποψηφιότητά της και παραπέμπει στο ναζιστικό παρελθόν του παππού της απερχόμενης «πράσινης» υπουργού.
«Θα ήταν περίεργο 80 χρόνια μετά τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να δούμε στη θέση του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την εγγονή ενός ναζί, η οποία είναι υπερήφανη για τα κατορθώματά του», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρει το Spiegel επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η κυρία Μπέρμποκ έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί στον παππού της, ο οποίος υπηρέτησε στην Βέρμαχτ στο ανατολικό μέτωπο.
Όπως επισημαίνει το περιοδικό, η Αναλένα Μπέρμποκ αναμένεται να εκλεγεί τον Ιούνιο και να ξεκινήσει την 12μηνη θητεία της τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο Εξωτερικών επρόκειτο να προτείνει για την θέση την διπλωμάτη καριέρας Χέλγκα Σμιντ, η οποία διετέλεσε και Γενική Γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη και είχε ξεκινήσει ήδη την καμπάνια της στη Νέα Υόρκη.
Το Spiegel αναφέρει ότι έχει ήδη δώσει την συγκατάθεσή του ο προαλειφόμενος επόμενος καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς.
Σχετικά Νέα
Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι συμφώνησε να απελευθερώσει 10 ομήρους αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι «δύσκολες»
Η Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι συμφώνησε να απελευθερώσει δέκα ομήρους στο πλαίσιο των συνομιλιών.
Η επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Eternity C και η βύθισή του – Μέλη του πληρώματος έχουν απαχθεί
Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης βίντεο με την επίθεση στο ελληνόκτητο.
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Η Χαμάς ανακοίνωσε απόψε (09.07.2025) ότι συμφώνησε να απελευθερώσει 10 ομήρους του Ισραήλ, στο.
Ο Τραμπ υπόσχεται μείωση δασμών στις αφρικανικές χώρες – Ο πρόεδρος της Γκαμπόν τον κάλεσε να επενδύσει στη χώρα του
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «κάποια στιγμή» θα ταξιδέψει στην.