

H καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) δεν θέλει προς το παρόν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για πιθανές ευρωπαϊκές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από το Αφγανιστάν.
«Αυτά θα μπορούσαν να συζητηθούν μόνο αν κάποιος γνώριζε τι είδους προσφυγικές ροές υπάρχουν προς το εξωτερικό από το Αφγανιστάν. Μέχρι στιγμής, η εσωτερική μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή», είπε σήμερα στη Βιέννη κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντησή της με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.
«Για εμάς, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το τοπικό προσωπικό. Δεν είναι 300, αλλά μάλλον 10.000 έως 40.000, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε ποιος θέλει να φύγει από τη χώρα. Κανείς δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του εύκολα. Είναι επομένως σημαντικό να δούμε τι μπορεί να γίνει στην ίδια την περιοχή», πρόσθεσε η Μέρκελ.
Εν τω μεταξύ, ο Κουρτς αρνείται να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, η στάση του σε αυτό δεν έχει αλλάξει. «Η χώρα μου έχει ήδη δεχθεί έναν δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ανθρώπων από το Αφγανιστάν», όπως είπε.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.