

Οι ενώσεις των εργαζομένων στο γερμανικό δημόσιο προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των απεργιών, αφού δε σημειώθηκε πρόοδος στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών με την κυβέρνηση, για την αύξηση των μισθών, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
Οι ενώσεις (Verdi, dbb) θέλουν αύξηση μισθών κατά 4,8% για τους 2,3 εκατομμύρια εργαζόμενους του δημόσιου τομέα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και των δήμων, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
“Οι εργοδότες [ομοσπονδιακή κυβέρνηση] παγιδεύτηκαν στη γωνία… Έτσι, οι προειδοποιητικές απεργίες είναι αναπόφευκτες,” δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων Verdi, Φρανκ Βέρνεκι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος της dbb Ούρλιχ Σίλμπερμπαχ.
Σχετικά Νέα
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.