Γερμανία: Επαναφορά των σειρήνων ζητά ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας

“Οι σειρήνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προειδοποίηση για καταστροφές. Απαιτείται ένας συνδυασμός προειδοποιήσεων από διαφορετικές μεθόδους. Οι αμιγώς ψηφιακές προειδοποιήσεις δεν είναι ο σωστός τρόπος προειδοποίησης. Και γι ‘αυτό θέλουμε να επιστρέψουμε στις παλιές καλές σειρήνες”, είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Αρωγής Καταστροφών, Άρμιν Σούστερ στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

“Με ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, οι σειρήνες πρέπει να επανεγκατασταθούν στα σωστά σημεία σε συνεργασία με τα ομοσπονδιακά κρατίδια. Τα 90 εκατομμύρια δεν θα είναι αρκετά όμως για κάτι τέτοιο, γι αυτό χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα. Γρήγορα δεν μπορεί να γίνει, αφού πρόκειται για ένα έργο που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια”, πρόσθεσε ο Σούστερ.

Όσον αφορά την κριτική η οποία ασκήθηκε ότι δεν λειτούργησε καλά η προειδοποίηση του πληθυσμού, ο Σούστερ τόνισε: “Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στη φάση “διάσωση, εντοπισμός αγνοουμένων, παροχή στέγης, κ.λπ. Απαγόρευσα μάλιστα στους συνεργάτες μου οποιαδήποτε αναφορά στην κριτική των πεπραγμένων. Τώρα απλώς βοηθάμε”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα