Γερμανία: Διέψευσε ο Αλτμάιερ τις φήμες περί κρατικοποίησης της Thyssenkrupp

Τις φήμες περί κρατικοποίησης της ευρισκόμενης σε δύσκολη κατάσταση χαλυβουργικής βιομηχανίας Thyssenkrupp διέψευσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμαϊερ.

“Είμαστε έτοιμοι να καταστήσουμε κρατικούς πόρους διαθέσιμους για μια συνολική αναδιάρθρωση του κλάδου της χαλυβουργίας προς μια περιβαλλοντικά ουδέτερη δραστηριότητα”, σημείωσε ο Αλτμάιερ, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. “Και, βεβαίως, τα προγράμματα βοήθειας που έχουν εγκρίνει είναι ανοικτά εάν παραστεί ανάγκη για ρευστότητα”, πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει την προσφορά εκ μέρους του βρετανικού κολοσσού Liberty Steel για εξαγορά της εταιρείας, σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο βρετανικός όμιλος φέρεται να έχει προχωρήσει σε ενδεικτική, μη δεσμευτική προσφορά εξαγοράς των δραστηριοτήτων της Thyssenkrupp στον τομέα του χάλυβα, καθώς ο γερμανικός όμιλος συνεχίζει την αναδιάρθρωσή του προκειμένου να επιβιώσει.

Η μετοχή της Thyssenkrupp σημείωσε άνοδο την Παρασκευή, με αφορμή τις πληροφορίες ότι αναμενόταν προσφορά εκ μέρους των Βρετανών.

Σχετικά Νέα