Γερμανία: Αποσύρονται από το κοινοβούλιο δύο στενοί σύμμαχοι της Μέρκελ

Δύο από τους στενότερους πολιτικούς συμμάχους της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να παραιτηθούν από το γερμανικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αφήσουν χώρο στη νέα γενιά να ανοικοδομήσει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) μετά την εκλογική του ήττα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU.

Η απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, και της υπουργού Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, έρχεται εν μέσω αυξανόμενων αντιπαραθέσεων στο συντηρητικό στρατόπεδο, καθώς ο Άρμιν Λάσετ -ένας άλλος στενός σύμμαχος της κ. Μέρκελ- δεν κατάφερε να οδηγήσει το CDU στη νίκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση για την αποχώρηση των δύο συμμάχων της κ. Μέρκελ έγινε από τον Τόμπιας Χανς, επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Σάαρλαντ – πατρίδα τόσο του κ. Αλτμάιερ, όσο και της κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) έκαναν γνωστό ότι επιθυμούν να έχουν συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), κάτι που σημαίνει ότι το CDU πιθανώς θα τεθεί εκτός εξουσίας για πρώτη φορά από τότε που η κ. Μέρκελ έγινε καγκελάριος, πριν από 16 χρόνια.

Η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ και ο κ. Αλτμάιερ θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση ή να αντικατασταθούν.

«Το CDU πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον», έγραψε στο Twitter η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία προσωρινά διετέλεσε επικεφαλής του κόμματος. «Ο Πέτερ Αλτμάιερ και εγώ θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτό με το να αποχωρήσουμε από την Bundestag» πρόσθεσε.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε τη νέα γενιά», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αλτμάιερ, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής του γραφείου της κ. Μέρκελ.

Ο Άρμιν Λάσετ πρότεινε αυτήν την εβδομάδα τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα