Γερμανία: Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Βερολίνο – Τέσσερις τραυματίες

Ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του οργανωμένου εγκλήματος ερμηνεύουν οι αρχές την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Βερολίνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συνοικία Κρόιτσμπεργκ της γερμανικής πρωτεύουσας, κοντά στα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και οι τέσσερις άνθρωποι που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται. Ένας εκ των τραυματιών ανασύρθηκε από άνδρες της πυροσβεστικής από το κανάλι Λάντβερ, ενώ έρευνες έγιναν και στην γέφυρα Μέκερν που βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, το γραφείο του συντονίζεται στις έρευνες με μονάδα ανθρωποκτονιών και εξετάζεται ένας αριθμός υπόπτων, χωρίς στην παρούσα φάση όμως να έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Τα περιστατικά αστυνομικού ενδιαφέροντος στην εν λόγω συνοικία δεν αποτελούν κάτι σπάνιο. Πρόσφατα μια ομάδα δέκα ατόμων εισέβαλε σε ισόγειο διαμέρισμα, έπειτα από ανταλλαγή πυρών με έναν 29χρονο άνδρα. Τον Φεβρουάριο, άλλη ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην περιοχή με απολογισμό τέσσερις νεκρούς, ενώ την ίδια περίοδο ένας 48χρονος συνελήφθη για τον φόνο ενός 42χρονου, επίσης στο Κρόιτσμπεργκ.

Πηγή: euronews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα