Γεραπετρίτης: Κρίσιμες οι επόμενες 15 μέρες – Θα ενισχυθούν κι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι

Η επένδυση έγινε πάνω στον άνθρωπο και κατόπιν στην οικονομία τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην εκπομπή «Επι του Πιεστηρίου» του Kontra και τον Γιώργο Σιαδήμα για την στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στον κορωνοιό.

Πάνω από 200 εκατομμύρια έχουν δοθεί στον χώρο της υγείας. Επενδύσουμε σε νέες μονάδες, σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε νέες ΜΕΘ αλλά και εξοπλισμό ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε οτι η κυβέρνηση πέρα από την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων έχει πάνω στο τραπέζι πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού, όπως με τον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων.

Όλα όμως θα κριθούν από την επίσπευση συμμόρφωσης των πολιτών και την εξάπλωση ή όχι του ιού, για το πως θα κινηθούμε επισήμανε.

Η επώαση του ιού με βάση τα μοντέλα που έχουμε θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο στις 10 με 15 Απριλίου. Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν πριν από λίγες μέρες με τον περιορισμό των μετακινήσεων θα δείξουν τα αποτελέσματα τους στις 10 με 15 Απριλίου. Τότε θα γνωρίσουμε εάν θα χρειαστούμε νέα μέτρα ή θα έχουμε ανάσχεση. Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα είναι οτι πρέπει να μείνουμε σπίτι τόνισε με εμφαση ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Και συμπλήρωσε πως είναι ανεύθυνη η στάση όσων μας κατηγορούν για την απαγόρευση των μετακινήσεων για δυο λόγους. Πρώτον αγνοούν την επιστημονική κοινότητα και δεύτερον αγνοούν οτι αυτό θα μας κρατήσει όρθιους.

Οικονομία

Όταν βγούμε από αυτή την κρίση θα πρέπει να υπάρχει μια κρίσιμη μάζα δημοσιονομικού χώρου για να έρθει η ανάταξη της οικονομίας υποστήριξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όσοι ζητούν να ανοίξουμε το πορτοφόλι του δημοσίου σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες κάνουν ουσιαστικά αλόγιστη πλειοδοσία ανευθυνότητας τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία της ευρωπαϊκής ένωσης πρόσθεσε.

Κύριο μέλημα είναι να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές και όλοι μαζί μετά θα προχωρήσουμε στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Πάντως ο Γιώργος Γεραπετρίτης ουσιαστικά προανήγγειλε οτι η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα ενισχύσει και τους κλάδους που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα στήριξης αξιολογώντας την πτώση του τζίρου που παρουσιάζουν.

Σχετικά Νέα