Γεραπετρίτης: Καταχρηστική η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονα επικριτικός για τη χρονική συγκυρία που διάλεξε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να υποβάλλει πρότασης μομφής κατά υπουργού της κυβέρνησης εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης την οποία χαρακτήρισε ως “καταχρηστική και “φαρμάκι για την δημοκρατία”. “Ας είναι όμως, εμείς δεν κάνουμε διακοπές κανένα σαββακύριακο, εσείς θα αναγκαστείτε να το θυσιάσετε” τόνισε, ανακοινώνοντας από την πλευρά της κυβέρνησης την έναρξη της εως τριήμερης συζήτησης αύριο στις 18:00 στην Βουλή.

“Η δημοκρατία μας είναι θωρακισμένη”, ήταν η εισαγωγή του κ. Γεραπετρίτη, ενώ στην Ολομέλεια επικρατούσε ένταση από την κατάθεση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα από τον Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. “Κι ενώ η υποβολή πρότασης μομφής είναι φάρμακο για την δημοκρατία ως δικαίωμα της μειοψηφίας, η συγκεκριμένη είναι φαρμάκι γιατί είναι καταχρηστική. Επί μακρόν, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών υπήρξαν τοποθετήσεις των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, αλλά ο κ. Τσίπρας την ώρα που ο Πρωθυπουργός ετοιμάζει να ανακοινώσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, την ώρα που έχουμε το εθνικό θέμα με την Τουρκία , αυτή την κρίσιμη στιγμή επιλέγει να καταθέσει την πρόταση μομφής. Δεν φταίνε όμως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διαμαρτύρεστε γιατί δεν σας παίζουν. Φταίει που δεν έχετε την κοινωνική και ηθική ευθύνη να σταθμίζετε τα όπλα σας. Επιδίδεστε σε κυνήγι μαγισσών”.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπενθύμισε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι από το 2017 έως τις αρχές του 2019, επί δικής του διακυβέρνησης έγιναν πάνω από 25.000 πλειστηριασμοί , ενώ επί δικής του διακυβέρνησης σταμάτησε να υφίσταται η προστασία της πρώτης κατοικίας.

capital.gr

Σχετικά Νέα