Γεραπετρίτης: Εμείς δεν θα παίξουμε με τους θεσμούς στους 6 μήνες διακυβέρνησης

«Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια! Εμείς με τους θεσμούς δεν θα παίξουμε στις 6 μήνες διακυβέρνησης για να πάμε σε μια εσωκομματική αποκάθαρση! Θα είναι μια ακόμα από τις άχαστες προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης απέκρουσε την εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφύγει άμεσα σε εκλογές.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου κ. Γεραπετρίτης εξαπέλυσε ακόμα σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για υποκρισία.

«Προσέρχεται μεμφόμενη το πλειοψηφικό σύστημα που εισάγεται στη βουλή ενόσω το αξιοποίησε 2 φορές για να βρεθεί στην εξουσία. Και ενώ τη πρώτη φορά το αξιοποίησε ακούσια, τη δεύτερη φορά το έκανε εκουσίως! Γνώριζε ότι υπάρχει το σύστημα αυτό παραταύτα δεν μερίμνησε καθόλου για να το ανατρέψει», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ ενέχει στοιχεία πολιτικής αυτοκριτικής. Ποια ήταν η συμμαχία του 15-19; Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία είχαμε συνασπισμό που κυβέρνησε αθροιστικά με λιγότερο από 40% δεν υπήρξε άλλη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση που να είχε τέτοιο ποσοστό! Είχαμε κίβδηλη συναίνεση γιατί στις εκλογές Γενάρη 15 κανείς δεν γνώριζε ότι θα καταλήγαμε σε αυτή τη παράταιρη συμμαχία και προέκυψε στη συνέχεια μια άτυπη συμφωνία για να σκίσουμε μνημόνια στις εκλογές. Πολιτική υποκρισία που σήμερα δεν μπορεί να σταθεί».

Σχετικά Νέα