Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη ύφεση από τις μεσογειακές χώρες

Τη χαμηλότερη ύφεση, «δηλαδή την καλύτερη οικονομική επίδοση», για το β’ τρίμηνο του 2020 από όλες τις μεσογειακές χώρες έχει η Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

«Παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι η χώρα μας θα είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη, φαίνεται ότι η ύφεση θα είναι μονοψήφια και κάτω του 8%», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης το πρωί της Δευτέρας σε εκπομπή της ΕΡΤ1.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, «η Ελλάδα συγκρινόμενη ως προς τις οικονομικές επιδόσεις του β’ τριμήνου του 2020 των άλλων μεσογειακών χωρών, είχε τη χαμηλότερη ύφεση, δηλαδή την καλύτερη οικονομική επίδοση από όλες», πρόσθεσε ο Α. Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η κυβέρνηση ετοιμάζει σειρά νέων μέτρων για να απορροφήσουμε τους κραδασμούς των απωλειών στον τουρισμό.
Παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι η χώρα μας θα είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη, φαίνεται ότι η ύφεση θα είναι μονοψήφια και κάτω του 8%, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα