

Από τις αρχές Μαΐου θα μπορούν οι πληττόμενες επιχειρήσεις να παίρνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους, δήλωσε, σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη ρύθμιση μπορούν να μπουν όσες επιχειρήσεις είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019. Παράλληλα, δικαίωμα δανειοδότησης θα έχουν και όσες επιχειρήσεις έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη προκειμένου οι επιχειρήσεις να λάβουν τα δάνεια θα πρέπει να προσκομίζουν τον τελευταίο ετήσιο τζίρο τους και η κάλυψη δεν θα γίνεται με υποθήκες ακινήτων. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να προχωρήσουν σε δανειοδότηση και σε ποσό μεγαλύτερο του 25%.
Γεωργιάδης: Οι τράπεζες να δίνουν εύκολα τα δάνεια
Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε όποια τράπεζα θέλουν και πως ο έχει δοθεί εντολή στις τράπεζες να δίνουν εύκολα τα δάνεια.
Εξήγησε επίσης, πως η Τράπεζα της Ελλάδος με απόφασή της, «πήρε πάνω της» το συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν ώστε οι τράπεζες να έχουν μηδενικό ρίσκο. «Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα παρακολουθώ τις τράπεζες και την ταχύτητα που εγκρίνουν τα δάνεια. Εάν χρειαστεί να ψηφίσω νόμο για να τα δίνουν αυθημερόν θα το κάνω», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.