Γεωμαγνητική καταιγίδα: Θα χτυπήσει σήμερα τη Γη

Μετά τη γεωμαγνητική καταιγίδα που επηρέασε τον πλανήτη την προηγούμενη εβδομάδα, έρχονται προειδοποιήσεις για αυξημένη πιθανότητα επανάληψης του φαινομένου σήμερα από έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) προειδοποίησε μέσω επίσημου δελτίου πως υπάρχει 60% πιθανότητα μία γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G2 να πλήξει στη Γη σήμερα (14/5), με μειωμένη πιθανότητα για την Τετάρτη.

Πρέπει να σημειωθεί πως η γεωμαγνητική καταιγίδα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν επιπέδου G4 (σοβαρό), που σημαίνει ότι μπορεί να έχει ισχυρές επιπτώσεις στα συστήματα γεωεντοπισμού, τα ηλεκτρονικά, και της ηλεκτρικές συσκευές στη Γη, αν και δεν σημειώθηκε σημαντικός αντίκτυπος.

Η νέα γεωμαγνητική καταιγίδα
Δεδομένου πως η φερόμενα επικείμενη καταιγίδα είναι επιπέδου G2 (ήπιο), είναι μικρή η πιθανότητα να επηρεάσει αισθητά κάποιον τομέα της καθημερινότητάς μας, με μία εξαίρεση.

Όπως και η προηγούμενη, έτσι και αυτή η καταιγίδα, αν διαπεράσει τη Γη, θα εντείνει την ορατότητα του βόρειου Σέλαος, το φωτομαγνητικό φαινόμενο που απαντάται στις χώρες γύρω από τους πόλους της Γης, όπως στη Σκανδιναβία.

Η γεωμαγνητική καταιγίδα θα εντείνει την παρεμβολή στο μαγνητικό πεδίο της Γης, κάνοντας τα λεγόμενα «βόρεια φώτα» να γίνουν ορατά και σε περιοχές πιο κοντά στον Ισημερινό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα