Γεννηματά: Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να στηρίξουν την ελληνική οικονομία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μίλησε στην ΕΡΤ για την ακρίβεια, την πανδημία, την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και την εκλογική διαδικασία στο κόμμα της.

«Ακόμα και οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης λέω ότι είναι προσωρινές και δεν επαρκούν. Αφορούν μια επιδότηση τριών μηνών και δεν αφορούν τις τιμές των προϊόντων. Βλέπουμε πολύ μεγάλες ανατιμήσεις που χτυπούν το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Δεν έχουμε ρυθμίσεις καθόλου για τις επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα και δεν υπάρχουν καθόλου μέτρα για τους αγρότες», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι πόσα χρήματα διαθέτει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά πώς τα διαθέτει.

«Το θέμα είναι αν είναι αποτελεσματικά αυτά τα μέτρα και αν στηρίζουν την ελληνική οικονομία. Η απάντησή μου είναι αρνητική. Δεν μπορούν να στηρίξουν την ελληνική οικονομία».
Αναφερόμενη στην αμυντική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «θέτει κάποιες βάσεις για ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με τη Γαλλία. Βεβαίως, έχει κάποια προβλήματα και θα μπορούσε να είναι καλύτερη, όμως αυτό που λείπει είναι ότι δεν έχουμε εθνική στρατηγική».

Στην κάλπη, στις 5 Δεκεμβρίου, θα κριθούν τα πράγματα

Μιλώντας για τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ η κ. Γεννηματά και την έντονη ενόχληση που υπήρξε για τη διενέργεια δημοσκόπησης, αρνήθηκε να το σχολιάσει περαιτέρω λέγοντας ότι «η καλύτερη απάντηση είναι η κάλπη. Η υπόθεση του Κινήματος Αλλαγής δεν θα κριθεί στα δικαστήρια, αλλά στις κάλπες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια μαζική, ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία. Αυτό προσπαθώ να πετύχω, τηρώντας το καταστατικό. Προσπαθήσαμε να μην αποκλείσουμε κανέναν από τους συνυποψηφίους. Στην κάλπη, στις 5 Δεκεμβρίου, θα κριθούν τα πράγματα. Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν τώρα που φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης με την παράταξή του χτυπά τη μεσαία τάξη και ο κ. Τσίπρας, φαίνεται, ότι δεν μπορεί ούτε ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα