

Αρνητικά αποτιμά τα πρώτα συμπεράσματα για τη διαδικασία του εμβολιασμού η Φώφη Γεννηματά κι όπως αναφέρει σε παρέμβασή της για την εξέλιξη των εμβολιασμών, «οι πρώτες μέρες αποδεικνύουν την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης. Συνεχίζει να προχωρά με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Με τον ρυθμό που προχωρούν η πολυπόθητη ανοσία θα καθυστερήσει πολύ. Οι απειλές για τη δημόσια υγεία θα είναι εδώ για αρκετούς μήνες. Η κυβέρνηση επιτέλους οφείλει να αλλάξει ρότα».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι η διαδικασία του εμβολιασμού απαιτεί σχέδιο, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, για «να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω και να απομονωθούν οι ανεύθυνες φωνές», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Φώφη Γεννηματά διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις όπως:
1) Να προετοιμαστούν και να εξοπλιστούν επιτέλους τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που έχουν ανακοινωθεί. Με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών όπου είναι απαραίτητο, ώστε να μην αποδυναμωθεί η λειτουργία του ΕΣΥ. Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνεται μόνο στα Νοσοκομεία.
2) Να αξιοποιηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στους εμβολιασμούς.
Υπάρχει δυνατότητα μέσω της ΠΦΥ, να δημιουργηθούν Παρατηρητήρια σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, που θα δίνουν στοιχεία για τον εμβολιασμό και τα αντισώματα στον πληθυσμό. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείται το σταδιακό άνοιγμα των περιοχών με ασφάλεια, ιδίως ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.
3) Να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία και ιδιαίτερα στη «σειρά» του εμβολιασμού.
Με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο (real time) για την υλοποίηση του προγράμματος, κατά εμβολιαστικό κέντρο (με αριθμούς).
4) Να περιγραφούν αναλυτικά οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.
5) Να δοθεί Πιστοποιητικό για όσους εμβολιάζονται, το οποίο πρέπει να είναι και στα Αγγλικά ώστε να διευκολύνονται τυχόν μετακινήσεις στο εξωτερικό.
Και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μεταξύ της Α’ και της Β’ δόσης του εμβολιασμού.
«Εμείς έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό τις προτάσεις μας για το τι πρέπει να γίνει και επιμένουμε», τονίζει, για να μην γίνουν άλλα λάθη κι επαναλαμβάνει τις βασικές προτάσεις «ώστε να ανοίξει η κοινωνία, η αγορά και τα σχολεία με τη μεγαλύτερη ασφάλεια».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.