Γεννηματά: Εγγύηση πολιτικής σταθερότητας το ΚΙΝΑΛ

Με το σύνθηµα «η πιο χρήσιµη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ» θα επιχειρήσει η Χαριλάου Τρικούπη να προσελκύσει εφεξής προοδευτικούς πολίτες που ενδιαφέρονται να έχουν εκ των προτέρων σαφή εικόνα για τη µετεκλογική στάση των κοµµάτων.

Η ίδια η Φώφη Γεννηµατά σπεύδει να απαντήσει στο σχετικό ερώτηµα, εξηγώντας ότι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ συνδέεται µε την επιλογή στήριξης των µεγάλων και αναγκαίων τοµών από τη θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Η λογική που υιοθετεί η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εδράζεται στο συµπέρασµα ότι κανένα κόµµα µόνο του δεν µπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση µε ασφάλεια. Μάλιστα, η κυρία Γεννηµατά, επιµένοντας ότι το κόµµα της δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως κυβερνητικό συµπλήρωµα σε περίπτωση µη αυτοδυναµίας, υποστηρίζει ότι το ΚΙΝΑΛ αποτελεί την εγγύηση για τη διαµόρφωση κλίµατος πολιτικής σταθερότητας και της βάσης για προοδευτικού χαρακτήρα µεταρρυθµίσεις.

Κοινωνική δικαιοσύνη

«Η χώρα χρειάζεται µία κυβέρνηση µε τη µεγαλύτερη κοινοβουλευτική στήριξη και ένα προοδευτικό πρόγραµµα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά, µιλώντας χθες στον Real FM για το «Σχέδιο Ελλάδα». Σύµφωνα µε την κυρία Γεννηµατά, µια παρόµοιας πολιτικής ισχύος κυβέρνηση θα µπορούσε να υπάρξει δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν: µία µε την κυβέρνηση Παπαδήµου και µία το καλοκαίρι του 2015, όταν ΠΑΣΟΚ και Ν∆ στήριξαν το τρίτο πρόγραµµα για να παραµείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά.

«Οµως ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ γύρισαν τη πλάτη στην εθνική συνεννόηση και οδήγησαν σε εκλογές» λέει µε νόηµα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που συνεχίζει πρόγραµµα στοχευµένων παρεµβάσεων ανά την Ελλάδα εν όψει των κρίσιµων εθνικών εκλογών.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ηγεσία και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θα περιοδεύσουν στην Πελοπόννησο και συγκεκριµένα σε πόλεις της Αρκαδίας και της Κορίνθου, ενώ αύριο το πρωί θα παραστούν στο Καλέντζι, όπου θα τελεστεί µνηµόσυνο για τα 23 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Με «αφορµή» τις περιοδείες, στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι να καταφέρει να πείσει τους πολίτες για την προγραµµατική επάρκεια του «Σχεδίου Ελλάδα», δίνοντας έµφαση στο πεδίο της οικονοµίας.

Η επικαιροποίηση του «Σχεδίου Ελλάδα» προκειµένου να παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα γίνεται από τον πρώην υπουργό Οικονοµικών Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος έχει αναλάβει να συνδέσει προτάσεις και δεσµεύσεις για την προώθηση της ανάπτυξης µε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες,  όπως μεταδίδει το ethnos.gr, το Κίνηµα Αλλαγής θεωρεί το «Σχέδιο Ελλάδα» ως ισχυρό αντίβαρο απέναντι στο συντηρητικό πρόγραµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ναι µεν επενδύει στο πεδίο της ανάπτυξης, όχι όµως, όπως λέει η Χαριλάου Τρικούπη, στις ασφαλιστικές δικλ ίδες υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης

Σχετικά Νέα