

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα πει στους ομολόγους της στην Ομάδα των Επτά (G7) την επόμενη εβδομάδα ότι το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα παραμένει υγιές και ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας είναι καλύτερες από ό,τι ήταν το περασμένο φθινόπωρο, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.
Το ταξίδι της Γέλεν στην Ιαπωνία για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζών της G7 «συμπιέστηκε» για να της επιτρέψει να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με το Κογκρέσο για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ και την αποφυγή μιας άνευ προηγουμένου χρεοκοπίας που θα ήταν καταστροφική για την αμερικανική οικονομία, υπογράμμισε ο αξιωματούχος.
Η Γέλεν θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία εν μέσω νέων πιέσεων στις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, αφού η κατάρρευση της First Republic και οι δυσκολίες της PacWest επιδείνωσαν τις ανησυχίες των επενδυτών.
Οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν την Παρασκευή.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.