

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να προχωρήσουν σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση που υπάρξει πυρηνική δοκιμή όπλου, ανέφερε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε τέτοια φύσεως δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ θα θεωρηθεί πολύ προκλητική.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων αυξάνεται η ανησυχία ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να ετοιμάζεται να δοκιμάσει πυρηνικό όπλο για πρώτη φορά από το 2017 μετά από έναν αριθμό ρεκόρ δοκιμών πυραύλων φέτος, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της
Η Γέλεν αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες περαιτέρω κυρώσεις θα μπορούσε να επιβάλει η Ουάσιγκτον στη Βόρεια Κορέα ή πότε, αλλά είπε ότι υπάρχουν επιλογές για να το κάνει.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γενικά δεν θα συζητήσει τις κυρώσεις που θα μπορούσε να επιβάλει πριν από οποιαδήποτε ανακοίνωση, είπε η Γέλεν σε συνέντευξή της στο στρατιωτικό της αεροσκάφος καθ’ οδόν προς τη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.
Ωστόσο, είπε ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανές κυρώσεις για να αυξηθεί η πίεση στην Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα και τέτοια μέτρα πιθανότατα θα συζητηθούν κατά τις συναντήσεις της την Τρίτη με ανώτερους Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους στη Σεούλ.
Η Ουάσιγκτον θα θεωρούσε οποιαδήποτε πυρηνική δοκιμή ως πολύ προκλητική, υπογράμμισε
Η Γέλεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Choo Kyung-ho και άλλους ανώτερους αξιωματούχους καθώς ολοκληρώνει την πρώτη της επίσκεψη ως γραμματέας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: Liberal. gr από Reuters
Σχετικά Νέα
Δύο νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Rakuten Viber στην Αθήνα
Δύο νέες υπηρεσίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής της ως super app, ανακοίνωσε σήμερα η.
ΝΑΤΟ: Μόνιμο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Συμμαχίας θα δημιουργηθεί στην Νορβηγία βόρεια του Αρκτικού Κύκλου
Η πόλη Μπόντε της Νορβηγίας που βρίσκεται επάνω από τον Αρκτικό Κύκλο θα φιλοξενήσει.
Σκάνδαλο με το μεταλλικό Perrier: Οι παράνομες πρακτικές και η εμπλοκή του Μακρόν
Στο επίκεντρο ενός νέου σκανδάλου βρίσκεται η εμβληματική γαλλική μάρκα μεταλλικού νερού Perrier, ιδιοκτησίας.
Η ΕΕ ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Στόχος τα νέα τάνκερ φαντάσματα της Μόσχας
Η Ευρωπαϊκή Ενωση ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που θέτει ως.