

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν διαβεβαίωσε την Τρίτη τον Ουκρανό πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παραμένει αποφασισμένη να εξασφαλίσει 11,8 δισ. δολ. σε δημοσιονομική στήριξη προς το Κίεβο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά από τηλεδιάσκεψη των δύο αξιωματούχων, ότι η Γέλεν “υπογράμμισε τη σημασία να το Κογκρέσο να αναλάβει δράση το συντομότερο δυνατό για την οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας”.
“Η οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιτυχία της στο πεδίο της μάχης”, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δείχνει επίσης την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία και τις ελευθερίες των δημοκρατικών χωρών.
“Η παροχή οικονομικής στήριξης θα βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο και να προωθήσει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ παγκοσμίως”, προσθέτει.
Σχετικά Νέα
Φλόριντα: Εκτελέστηκε 62χρονος θανατοποινίτης για τη δολοφονία της συντρόφου του και των τριών ανήλικων παιδιών της
Εξηνταδυάχρονος θανατοποινίτης εκτελέστηκε, χρόνια μετά την καταδίκη του για τον φόνο της συντρόφου του.
-
ΟΗΕ: Ο αποκλεισμός των γυναικών θα κοστίσει στο Αφγανιστάν το 6% του ΑΕΠ του σε μια διετία
Οι περιορισμοί που επιβάλλονται στις Αφγανές γυναίκες από τις αρχές των Ταλιμπάν θα κοστίσουν.
Επίθεση του Ισραήλ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο της Συρίας
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι βομβάρδισαν συνοικία όπου βρίσκεται παλάτι της προεδρίας.
Τραμπ: Περικοπές άνω των 160 δισ. δολαρίων σε περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά προγράμματα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να προτείνει περικοπές άνω των 160 δισεκατομμυρίων.