

Η Τζάνετ Γέλεν, η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια «ιστορική κρίση» από την πανδημία και την επακόλουθη οικονομική κατάρρευση.
«Είναι μια αμερικανική τραγωδία και είναι αναγκαίο να ενεργήσουμε κατεπειγόντως. Η αδράνεια θα δημιουργήσει μια αυτοτροφοδοτούμενη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, προκαλώντας μεγαλύτερη καταστροφή», τόνισε.
Η Γέλεν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έκανε αυτές τις δηλώσεις στην εκδήλωση κατά την οποία ο Μπάιντεν παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής του, καθώς προετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.
Η πρώην επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας τόνισε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει, δυσανάλογα, τους πιο άπορους ανθρώπους και για αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα. Είπε επίσης ότι είναι βασικό να διασφαλιστεί ότι η οικονομική ανάκαμψη θα αφορά τους πάντες.
Τόσο η Γέλεν όσο και οι άλλοι οικονομικοί σύμβουλοι του Μπάιντεν εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα κίνητρα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση για να μεγιστοποιήσει την απασχόληση, να περιορίσει τις οικονομικές ανισότητες και να βοηθήσει τις γυναίκες και τις μειονότητες που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την οικονομική κρίση.
Σχετικά Νέα
Amazon: Διέψευσε ότι σχεδιάζει να δείχνει στην πλατφόρμα την επιβάρυνση των τιμών από τους δασμούς Τραμπ
Η Amazon διέψευσε ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο αμερικανικός κολοσσός εμπορίου σχεδιάζει να.
Δημοσκόπηση: Πρώτη η ακροδεξιά AfD στη Γερμανία
Μια βδομάδα πριν από την ανάδειξη του Φρίντριχ Μερτς στη θέση του καγκελάριου από.
Carlsberg: Οι Δανοί μποϊκοτάρουν την Coca-Cola
Οι Δανοί καταναλωτές μποϊκοτάρουν την Coca-Cola, σύμφωνα με την Carlsberg, η οποία εμφιαλώνει τα.
Δασμοί-Αυτοκίνητα: Ο Τραμπ προσφέρει μερική απαλλαγή σε όσους κατασκευάζουν στις ΗΠΑ
Απαλλαγή μέρους των δασμών ύψους 25% σε ορισμένα οχήματα ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός.