

Το κοινό σχέδιο δράσης Ελλάδος – Κύπρου – Αρμενίας για το 2024 υπεγράφη στις 18 Δεκεμβρίου στο Ερεβάν από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη, τον διευθυντή του Δ’ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου συνταγματάρχη (ΠΒ) Αλκιβιάδη Αλκιβιάδη και τον επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Συνεργασιών του υπουργείου ‘Αμυνας της Αρμενίας Levon Ayvazyan.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, το σχέδιο για το 2024 αποτελεί συνέχεια του σχεδίου του 2023, εντάσσεται στο πλαίσιο του Τριμερούς Στρατιωτικού Διαλόγου Ελλάδος – Κύπρου – Αρμενίας, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεων:
– Την συμμετοχή προσωπικού σε ασκήσεις και δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
– Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
– Την πραγματοποίηση συνεκπαιδεύσεων με χρήση εξομοιωτών.
– Την ανταλλαγή εμπειριών και διδαγμάτων από την χρήση Συστημάτων Αεράμυνας και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Μάχης, και γενικότερα επί αντικειμένων που αφορούν στην Αεράμυνα.
– Συνεκπαιδεύσεις επί αντικειμένων Διοίκησης και Ηγεσίας.
– Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Με την υπογραφή του σχεδίου για το 2024, προστίθεται στην ανακοίνωση, εμβαθύνεται περαιτέρω η ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών στο πλαίσιο του αμυντικού τους συντονισμού και ενισχύεται η κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων με σκοπό την ενίσχυση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητος στην περιοχή του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.