

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΛΑΣΚΟΣ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Χίου, με το γερμανικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) FGS FRANKFURT AM MAIN, της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG 2).
Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών καθώς επίσης και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για μεταφορά ελαφρού αντικειμένου, ενώ στο πλαίσιο της δραστηριότητας ο Διοικητής της SNMG 2 TASK UNIT 01 Captain Thorsten Mathesius, επέβη στο ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ.
Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.
Σχετικά Νέα
Νεκρός 81χρονος στο αλιευτικό του σκάφος στην Αιδηψό
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου 2025, μέσα στο.
Ρήγμα στα ταξί για το «σκνίπα pass» – Αλλαγή στάσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία
«Γυρνάς μ’ ένα ταξί μέσα στη νύχτα…» λέει το γνωστό τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα,.
Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Νέδα με νεκρό το 4χρονο αγόρι – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή της Νέδας.