

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα έξω από σχολείο, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, στην περιοχή Αμπασάν στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με απολογισμό αξιωματούχου της Χαμάς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
“Η νέα σφαγή ακολουθεί τις επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων εναντίον άλλων έξι καταυλισμών εκτοπισμένων σε κεντρικές περιοχές της Γάζας, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 60 τον αριθμό των νεκρών τις τελευταίες ώρες”, αναφέρει ανακοίνωση εκπροσώπου της Χαμάς που μεταδίδει το Al Jazeera.
Το σημερινό πλήγμα σημειώθηκε έξω από το σχολείο Αλ Άουντα στο Αμπασάν, ανατολικά της Χαν Γιούνις.
Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση από το Σάββατο εναντίον σχολικού συγκροτήματος όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) για το σημερινό πλήγμα. Τη νύχτα που πέρασε, είχαν ανακοινώσει πως έπληξαν “τρομοκράτες” που χρησιμοποιούσαν σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Σχετικά Νέα
Αναταράξεις στην GHF: Παραιτήθηκε ο διευθυντής λόγω αδυναμίας εφαρμογής του ανθρωπιστικού σχεδίου στη Γάζα
Ο επικεφαλής του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Γάζας (GHF), μιας αμφιλεγόμενης οργάνωσης που υποστηρίζεται από.
Συνεργάτες του Ερυθρού Σταυρού σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινό πλήγμα
Δύο συνεργάτες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) σκοτώθηκαν το Σάββατο (24/5) από.
Γερμανία: Μορφή των συντηρητικών συνηγορεί υπέρ διαλόγου με τη Ρωσία για τον Nord Stream 2
Σημαίνουσα μορφή του συντηρητικού κόμματος του Γερμανού καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς έριξε την ιδέα χθες.
Ισπανία: Να επιβληθεί διεθνές εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ ώστε να πειστεί να βάλει τέλος στον πόλεμο στη Γάζα
Η κυβέρνηση της Ισπανίας προτείνει να επιβληθεί διεθνές εμπάργκο όπλων σε αυτήν του Ισραήλ,.