

Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα (4/11) ότι το Ισραήλ βομβάρδισε το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, τη μοναδική υποδομή υγείας που εξακολουθεί να λειτουργεί στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Ο στρατός «συνεχίζει να βομβαρδίζει βιαίως και να καταστρέφει το νοσοκομείο, στοχεύοντας όλα τα μέρη» του συγκροτήματος που βρίσκεται στη Μπέιτ Λάχια, ανέφερε το υπουργείο, τονίζοντας ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματίες μεταξύ του ιατρικού προσωπικού και των ασθενών».
Ο ισραηλινός στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι «επαληθεύει» αυτές τις πληροφορίες.
Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα, με επτά από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους σε επίθεση σε δύο σπίτια στην πόλη της βόρειας Γάζας Μπέιτ Λάχια και τους άλλους τρεις σε πλήγμα σε ένα σπίτι στον καταυλισμό Νουσέιρατ στο κέντρο του θύλακα.
Το Ισραήλ έστειλε άρματα μάχης στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, στη Τζαμπάλια, την Μπέιτ Χανούν και την Μπέιτ Λάχια στις 5 Οκτωβρίου λέγοντας πως σκοπός είναι να εμποδίσει την ανασύνταξη της Χαμάς.
Σχετικά Νέα
Βουλγαρία: Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση αυξήθηκε κατά 2,1 χρόνια – Στατιστικά στοιχεία
Το προσδόκιμο ζωής του βουλγαρικού πληθυσμού κατά τη γέννηση για την περίοδο 2022 –.
Μεγάλη Βρετανία: Ξεκίνησε δρομολόγια η πρώτη εταιρεία σιδηροδρόμων που επανεθνικοποιήθηκε
Η βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως «πολιτιστική επανεκκίνηση» την έναρξη δρομολογίων σήμερα Κυριακή της South.
Οι επιστήμονες βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν γιατί υπάρχει το Σύμπαν μας
Σύνταξη – επιμέλεια: Στέλιος Βασιλούδης Μέσα σε ένα εργαστήριο φωλιασμένο πάνω από την ομίχλη των.
Ο Γκολάν υπερασπίζεται τα σχόλιά του για «δολοφονία μωρών», λέγοντας ότι απευθυνόταν σε «αποτυχημένη» κυβέρνηση
«Το Ισραήλ βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει κράτος-παρίας, όπως ήταν η Νότια Αφρική,.