Γάζα: Οι IDF εντόπισαν τούνελ της Χαμάς κάτω από τα γραφεία της UNRWA

Νέα πειστήρια για τη συνεργασία μεταξύ της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) με την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακάλυψαν είσοδο τούνελ κοντά σε σχολείο στη Γάζα.

Το φρεάτιο της σήραγγας, κοντά στο σχολείο, οδηγούσε σε ένα υπόγειο καταφύγιο που χρησίμευε ως κέντρο για την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Χαμάς, σύμφωνα με τις IDF. Η διαδρομή που συνδεόταν με τη σήραγγα οδηγούσε επίσης σε ένα μονοπάτι κάτω από την κεντρική έδρα της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις IDF, η σήραγγα είχε μήκος 700 μέτρα και βάθος 18 μέτρα και περιείχε αρκετές κατασκευασμένες πλαϊνές πόρτες προς διάφορες διαδρομές. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι νέες πληροφορίες από αυτή την επιχείρηση θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν πρόσθετες επιδρομές κατά της Χαμάς στο μέλλον.

Μέσα στα γραφεία του ίδιου του κτιρίου, οι IDF ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν όπλα, πυρομαχικά, χειροβομβίδες και άλλα εκρηκτικά.

Επιπλέον, οι στρατιώτες των IDF ανακάλυψαν ηλεκτρονική υποδομή μέσα στις σήραγγες που ήταν συνδεδεμένες με το κτίριο της UNRWA, γεγονός που δείχνει ότι οι τρομοκράτες έπαιρναν ηλεκτρικό ρεύμα από το κτίριο της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα