Γαλλική «ένεση» έως και 4 δισ. ευρώ στην Air France-KLM

Η γαλλική κυβέρνηση θα συνεισφέρει έως και 4 δισ. ευρώ σε κεφάλαια για την ενίσχυση του ισολογισμού της Air France-KLM, ενδεχομένως διπλασιάζοντας το μερίδιό της καθώς προσπαθεί να διασώσει την αεροπορική εταιρεία που βιώνει τη χειρότερη κρίση της λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Το γαλλικό κράτος, το οποίο είναι ήδη μέτοχος με 14,3%, θα μετατρέψει 3 δισ. ευρώ από δάνεια που έδωσε στην αεροπορική εταιρεία Air France πέρυσι σε «υβριδικό χρέος» και θα συμμετάσχει σε μια προγραμματισμένη πρόσθετη αύξηση κεφαλαίου έως και 1 δισ. ευρώ.

Συνολικά, το μερίδιο της κυβέρνησης θα μπορούσε να αυξηθεί στο 29,9 %, κάτι που θα την κάνει το μεγαλύτερο μέτοχο, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter την Τρίτη το πρωί.

«Αυτά τα πρώτα μέτρα ανακεφαλαιοποίησης. . . παρέχουν στην Air France-KLM μεγαλύτερη σταθερότητα για να προχωρήσει όταν ξεκινήσει η ανάκαμψη, καθώς ο εμβολιασμός μεγάλης κλίμακας εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο και τα σύνορα ανοίγουν ξανά«, δήλωσε από την πλευρά του ο Μπενιαμίν Σμιθ, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

Αυτή η βοήθεια μόνο όφελος θα φέρει στο γαλλικό σκέλος της Air France-KLM, σύμφωνα με την ΕΕ.

Η Ολλανδία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για χωριστό πλάνο κρατικής βοήθειας προς την KLM, ανέφερε η εταιρεία. Το ολλανδικό κράτος, το οποίο είναι επίσης μέτοχος με 14%, δεν θα συμμετάσχει στη νέα αύξηση κεφαλαίου, δήλωσε η Air France-KLM σε ανακοίνωσή της την Τρίτη το πρωί, αλλά «συνεχίζει τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με πιθανά μέτρα ενίσχυσης κεφαλαίου για την KLM ».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα