Γαλλίδα υπουργός τρολάρει τους Βρετανούς: Λέει τη γάτα της «Brexit», επειδή δεν μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να βγει έξω

Μέχρι να αποφασίσουν οι Βρετανοί πότε και πώς θέλουν να γίνει το Brexit, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα… τρελαθούν. Ισως για αυτό πλέον προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση επιστρατεύοντας το χιούμορ.

Για παράδειγμα, η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό ονόμασε τη γάτα της «Brexit». Και έχει πολύ καλό λόγο. Το κατοικίδιό της είναι αναποφάσιστο για την έξοδό του από το σπίτι. «Κάθε πρωί με ξυπνά νιαουρίζοντας επίμονα επειδή θέλει να βγει έξω. Ομως, όταν ανοίγω την πόρτα, στέκεται στη μέση, αναποφάσιστη και με κοιτάζει με κακία όταν τη βγάζω έξω», εξήγησε η Λουαζό στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

«Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε αίσθηση του χιούμορ για να αντιμετωπίσουμε το Brexit αυτή τη στιγμή, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι συμπατριώτες μου. Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες περιμένουν μέσα στην αβεβαιότητα. Είναι καιρός να μάθουν πού πηγαίνουμε», εξήγησε η Γαλλίδα υπουργός.

Οταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία είναι πρόθυμη να συμφωνήσει σε παράταση του άρθρου 50, η Λουαζό τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει κάτι καινούριο… πώς θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Αυτό είναι το ερώτημα για τις βρετανικές αρχές».

 

Σχετικά Νέα