

Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από επιπλέον επτά χώρες, μεταξύ αυτών η Τουρκία, θα πρέπει να τηρούν υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών κατά την άφιξή τους στη Γαλλία, λόγω της έξαρσης της επιδημίας του Covid-19 στις χώρες αυτές, όπως έγινε γνωστό σήμερα από κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο περιορισμός αυτός θα εφαρμοστεί επίσης για το Μπανγκλαντές, τη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Νεπάλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, μετά τη δημοσίευση του σχετικού διατάγματος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Προς το παρόν, οι ταξιδιώτες από πέντε χώρες τίθενται, από τις 24 Απριλίου, σε καραντίνα: τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Χιλή, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή.
Οι ταξιδιώτες που έρχονται από αυτές τις χώρες πρέπει να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους ένα τεστ PCR που έχει γίνει σε λιγότερο από 36 ώρες. Σε αυτό το θέμα, «θα επιδειχθεί ανοχή αυτό το Σαββατοκύριακο για τις νέες χώρες» τις οποίες αφορά η απόφαση, σημείωσε η ίδια κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι επιβάτες θα πρέπει να δηλώνουν στην αεροπορική εταιρεία τον τόπο της καραντίνας τους στη Γαλλία, δείχνοντας τα σχετικά δικαιολογητικά. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, προβλέπεται άδεια εξόδου μεταξύ 10.00-12.00.
Κάθε παραβάτης βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ έως 1.500 στην περίπτωση επανάληψης της παράβασης.
Τα επιπλέον αυτά μέτρα εφαρμόζονται την ώρα που η επιδημία σαρώνει την Ινδία, η οποία έχει καταγράψει αυτήν την εβδομάδα σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα παγκοσμίως. Η Τουρκία καταγράφει, από την άλλη, μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων (-34%), όμως βρίσκεται ακόμη σε ένα επίπεδο υψηλό (κατά μέσο όρο 27.000 κρούσματα την ημέρα).
Σχετικά Νέα
Ευρωκοινοβούλιο: «Πράσινο φως» για νέους δασμούς σε αγροτικά προϊόντα Ρωσίας και Λευκορωσίας
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αύξηση των δασμών για λιπάσματα και ορισμένα γεωργικά προϊόντα.
Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ: Δίπλα στους Έλληνες αγρότες σε μία περίοδο έντονων προκλήσεων
Ο μικρός μέσος όρος εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα καθιστά τη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών κρίσιμη,.
Ιρλανδία: Ο αδύναμος κρίκος της ΕΕ για τη ρύθμιση λειτουργίας των τεχνολογικών κολοσσών στην Ευρώπη
Παρά τις εμπορικές απειλές και τους δασμούς, η Ουάσιγκτον έχει στην πραγματικότητα μια πολύ συνεπή.
Wall Street Journal: Στα μέσα Ιουνίου, στο Βατικανό, ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
O επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό, δήλωσε.