

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (12/8) την καταγραφή 2.524 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα σε διάστημα 24 ωρών,
Ο εν λόγω αριθμός είναι ο μεγαλύτερος αφότου έληξαν τα μέτρα καραντίνας στη χώρα, ενώ οι μολύνσεις φτάνουν πλέον τις 206.696 συνολικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι οι αρχές θα εντείνουν σταδιακά τους αστυνομικούς ελέγχους, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες φορούν μάσκα -όπου είναι υποχρεωτική- και τηρούν τις αποστάσεις. «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο (…) Θα κινητοποιήσουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν ελέγχους», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ.
Από την άλλη, μολονότι τα κρούσματα αυξάνονται, ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώθηκε κατά 121, στους 4.891. Είναι η πρώτη φορά που πέφτει κάτω από τις 5.000 από τις 19 Μαρτίου. Μειώθηκε επίσης κατά 12, στους 379, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Οι θάνατοι από την Covid-19 ανέρχονται συνολικά σε 30.371, μετά τους 18 που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Σχετικά Νέα
Βενεζουέλα: Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές – Μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση
Οι Βενεζουελανοί καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τους βουλευτές και τους κυβερνήτες.
Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Ρωσία
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:35 (ώρα Ελλάδος) τα.
Μελβούρνη: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο – Σε κρίσιμη κατάσταση έφηβος
Συναγερμός σήμανε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για επίθεση με μαχαίρι. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για τη Συρία επαινεί τα μέτρα αλ Σάρα για τους ξένους μαχητές και την προσέγγιση με το Ισραήλ
Ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Συρία δήλωσε χθες,.