

Η Γαλλία πρέπει να επενδύσει περισσότερα χρήματα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Γεωργίας Μαρκ Φεσνό, καθώς ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ετοιμαζόταν να επισκεφθεί την περιοχή Ζιρόντ που έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.
«Πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα», είπε ο Φεσνό στο France 2 Television. Ο Φεσνό είπε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διαθέσει 850 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του στόλου των πυροσβεστικών αεροπλάνων της, καθώς και 1 δισεκατομμύριο ευρώ που διοχετεύεται στην εκ νέου φύτευση δέντρων.
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά πρωτόγνωρη κατάσταση, μιλάμε για περισσότερα από 20.000 εκτάρια που επλήγησαν στη Ζιρόντ, 1.500 στο Φινιστέρ και 1.500 στο Μπους ντι Ρον», πρόσθεσε ο Φεσνό, αναφερόμενος στις ζημιές που προκλήθηκαν στη Βρετάνη και τη Νότια Γαλλία.
Οι πυροσβέστες στη νοτιοδυτική Γαλλία δίνουν μάχη από τις 12 Ιουλίου για να περιορίσουν τις μαζικές δασικές πυρκαγιές, ενώ η Βρετανία κατέγραψε επίσης την υψηλότερη θερμοκρασία ποτέ την Τρίτη, καθώς ο καύσωνας σάρωσε την Ευρώπη.
Πηγή: Reuters
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.